DIY met kunststof pallets: de perfecte ondergrond voor tenttapijt

Heb je een caravan? Dan breng je tijdens je vakantie waarschijnlijk de meeste tijd door in de voortent. De voortent vergroot niet alleen de leefruimte van de caravan, maar je creëert er ook een overdekte buitenruimte mee. De voortent is het hart van de caravan. Je zit er niet alleen gezellig samen om te eten en te drinken, maar je schuilt er ook voor de regen. Bovendien is de voortent een plaats voor de spullen die niet in de caravan passen.Kunststof pallets ideaal als ondervloer in de voortent

Om je voortent helemaal af te maken, leg je er een comfortabel tenttapijt in. Het is echter niet fijn om dat tenttapijt rechtstreeks op de koude grond te leggen, want behalve koud wordt het ook vochtig en blijf je de oneffenheden in de ondergrond voelen. Een stabiele ondervloer is dan echt wel een vereiste. Hoe ga je dan best te werk met zo’n passende voortentvloer? Juist, met kunststof pallets!

Aan de ene kant heeft een kunststof pallet het doel om goederen te vervoeren, aan de andere kant leent een eenmalige exportpallet zich ook uitstekend als ondervloer voor een tenttapijt in de voortent. We geven je vijf redenen waarom.

5 redenen waarom kunststof pallets een ideale ondervloer voor je voortent zijn:

  1. De constructie van de kunststof pallets zorgt ervoor dat de lucht tussen de vochtige grond en het voortenttapijt vrij kan circuleren. Het bovenliggende tenttapijt blijft droog en gaat niet schimmelen.
  2. Kunststof pallets beschermen daardoor niet alleen tegen vocht, maar ook tegen optrekkende kou.
  3. Een vloer van kunststof pallets neemt in tegenstelling tot een houten constructie geen vocht op. De pallets rotten niet weg, zijn duurzaam en blijvend stabiel. Aan het einde van het seizoen zijn ze ook nog eens gemakkelijk schoon te maken.
  4. Om een extra comfortabele ondervloer te bekomen, kun je over de pallets eenvoudig plaatmateriaal plaatsen, zoals multiplex, osb-plaat of betonplex.
  5. Kunststof exportpallets zijn nestbaar. Dat betekent dat je ze na het seizoen gemakkelijk en ruimtebesparend kunt vervoeren. Bovendien nemen ze tijdens de winterperiode in de opslag weinig plaats in.

DIY voortentvloer met kunststof pallets

Voordelige ondervloer voor de voortent
Voor de kampeerder met een seizoensplek zijn de pallets een voordelig alternatief als ondervloer in de voortent. Als de palletvloer eenmaal ligt, leg je het tenttapijt erover en klaar is je comfortabele voortentvloer. De voortent wordt zo tot een prettige leefruimte omgetoverd waar je warm en droog kunt verblijven, ook bij slecht weer. Kunststof pallets voor de voortent bestel je ook nog eens gemakkelijk online.

Een gedachte over “DIY met kunststof pallets: de perfecte ondergrond voor tenttapijt

  1. Pim

    Dankjewel voor dit artikel over de toepassing van een kunststof pallet als ondervloer voor je tenttapijt. Ik had er nooit aangedacht tijdens het kamperen, maar je hebt gelijk dat zo de lucht onder het tenttapijt goed circuleren kan. Het is wel belangrijk iets zachts op de bodem te leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s