Kies de juiste glazenkrat – met de tips van onze productspecialist

Wij drinken ons bier uit een fluitje, tulpje of Boerke. Bovendien hebben wij in België naast die pils glazen ook nog aparte glazen voor onze trappisten, abdijbieren en dergelijke. Elk glas heeft zo zijn eigen vorm, glasdikte en inhoudsmaat. Er valt voor horeca ondernemers veel te kiezen. Dat geldt voor de glazen, maar ook voor de glazenkratten waarin de glazen worden opgeslagen en gespoeld. Wij vroegen productspecialist Niels waar je op moet letten bij de aanschaf van een glazenkrat.

Glazenkratten - bierglazen

Waarom vragen klanten om kunststof glazenkratten?

Niels: “Onze klanten zoeken een goedkope oplossing om bij het transport van glaswerk breukschade te voorkomen. Meestal bewaren onze klanten hun glaswerk in de kartonnen verpakking waarin ze de glazen hebben gekocht. Onze kunststof kratten bieden een betere bescherming dan deze kartonnen dozen. De plastic kratten zijn ook hygiënischer. Gebruikte glazen geven vocht en vuil af. Anders dan bij kartonnen dozen kunnen kunststof glazenkratten gemakkelijk met water en sop schoon gemaakt worden.”

Zijn er nog meer voordelen aan glazenkratten van kunststof?

Niels: “Glazenkratten hebben drie functies. Je kunt er glaswerk in opbergen, vervoeren én reinigen. De glazenkratten zijn geperforeerd en hebben openingen in de wanden en in de bodem. Zo kan het spoelwater gemakkelijk bij de vuile glazen. De kunststof glazenkratten zijn geschikt voor een professionele spoelmachine. Controleer eerst of de spoelmachine die je gebruikt ook geschikt is voor het formaat van de glazenkratten. De afmetingen van onze glazenkratten zijn 60 x 40 cm. Er zijn ook vaatwasmachines met opnameformaten voor bijvoorbeeld 40 x 40 cm korven en 50 x 50 cm korven.”

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een plastic glazenkrat?

Niels: “Er zijn twee dingen belangrijk. Eén: Meet de diameter van het glas op het breedste punt. Dit getal bepaalt welke vakverdeling geschikt is. Twee: Meet de hoogte van het glas. Aan de hand van de glashoogte kies je welke glazenkrat het best past bij het glaswerk. De afmetingen van het glas zijn doorslaggevend voor je keuze. Dus meet zorgvuldig. Op Transoplastshop.be vind je hiervoor een handig overzicht. Bij vragen helpen we graag via onze chat of per telefoon.”

Wat is nog meer handig bij een glazenkrat?

Niels: “Onze glazenkratten worden vaak samen gekocht met een verrijdbaar onderstel of een rolcontainer, om de gestapelde kratten veilig te vervoeren. Met een afdekhoes er over staan de glazenkratten bovendien stofvrij in opslag. Soms wordt er gekozen voor een deksel om de bovenste glazenkrat mee af te dekken. Wij leveren de glazenkratten ook met een lekbak voor het uitlekken van vuile glazen.”

Wat zijn de meest gekochte glazenkratten?

Niels: “Hotelporselein, trappist glazen en stapelglazen worden veel gebruikt in de horeca, catering en verhuur. Er is daarom ook veel vraag naar glazenkratten voor deze glazen en koppen. De meest gekochte glazenkratten op onze webshop zijn: de koppenkrat voor koffiekopjes en de glazenkratten voor fluitjes, stapelglazen, witte wijnglazen, champagne flûtes en trappist glazen.”

Voor meer informatie over glazenkratten bel je 011 23 54 50 of bezoek je onze webshop.

Glazenkratten - praktijk.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s