Opruimen en structuur aanbrengen – hoe kleuren je hierbij kunnen helpen!

Steeds meer bedrijven coderen op kleur. Waarom? Met kleurcoderingen maak je werkzaamheden gemakkelijker, archiveren overzichtelijker en magazijnen meer gestructureerd. Met meer overzicht kun je bovendien sneller werker en maak je minder fouten. Wel zo efficiënt. Op kleur coderen is dus het overwegen waard!

slider_unista

Kleurcodering: communiceren met kleur

Bij kleurcodering wordt de boodschap visueel weergegeven. Hersenen herkennen kleur sneller dan letters en cijfers. Het kost je simpelweg minder moeite om een kleur te signaleren dan om een combinatie van letters of cijfers te begrijpen. Indelen op kleur is daarom een slim alternatief voor het indelen op alfabet, klantnaam of datum. Kleuren vergroten ook de veiligheid. De kleuren rood en groen worden over de hele wereld gebruikt in het verkeer. Bij ieder stoplicht vraagt rood je te stoppen en vertelt groen dat je mag doorrijden. Ongeacht leeftijd of taal – met kleuren kun je overal ter wereld met elkaar communiceren.

Hoe werkt kleurcodering?

gekleurde afvalcontainersMet het volgende voorbeeld wordt de werking van kleurcoderingen meteen duidelijk. Stel je voor: 5 grijze afvalcontainers op een rij. Op iedere container staat met witte letters aangegeven welk type afval er in mag: papier, restafval enzovoort. Iedere keer dat je afval wilt opruimen moet je eerst de 5 teksten lezen om de juiste container te kunnen kiezen. Wat als iedere afvalcontainer een andere kleur zou hebben? De groene vuilcontainer voor GFT (groente, fruit en tuinafval), de rode voor chemisch afval, de blauwe afvalcontainer voor papier, de oranje voor plastic en de grijze container voor restafval. Bij afvalscheiding in gekleurde afvalcontainers zie je in één ogenblik welke container je nodig hebt. In een fractie van een seconde; haast zonder erbij na te denken.

Hoe kun je zelf ordenen met kleur?

Rangschikken op kleur is eenvoudig te realiseren door ieder item, iedere toepassingen of het productiemoment te koppelen aan een andere kleur. Er zijn tal van voorbeelden in het bedrijfsleven, zoals een aparte kleur bak voor iedere afdeling. Of fabrieken die in de productie iedere dag met een andere kleur bak werken. Op maandag rood, op dinsdag groen en zo verder. Je weet dan precies op welke dag het product geproduceerd is. De kans op fouten of verwisseling is klein. Zo realiseer je eenvoudig een op kleur gebaseerd systeem dat aansluit op de eigen toepassing en mogelijkheden.

DIY: coderen op kleur in het bedrijf en thuis

Kleuren brengen structuur aan in archieven, magazijnen, werkplaatsen, opslagruimtes, bij productielijnen en afvalscheiding. Ook voor thuis kunnen stapelbakken in verschillende kleuren helpen bij een geordende opslag. Bijvoorbeeld in de garage, de speelgoedkamer of de voorraadkast. Wil je zelf aan de slag met kleurcodering? Hieronder vind je producten waarmee je eenvoudig een op kleur gebaseerd systeem kan opzetten.

unista_kleuren_siteStapelbakken in verschillende kleuren

Deze stevige stapelbakken zijn standaard leverbaar in 6 kleuren.  Gekleurde stapelbakken zijn onderling stapelbaar. Deze bakken zijn er ook met scharnierdeksel, in kofferuitvoering en met grijpopening.

 

Gekleurde magazijnbakken in een stelling 2Gekleurde magazijnbakken

Schroeven, moeren, bouten en klein gereedschap. Het is allemaal overzichtelijk opgeborgen en snel terug te vinden in gekleurde magazijnbakken. De magazijnbakken zijn leverbaar in het blauw, geel, rood, groen en zwart, in verschillende formaten en met bijpassend reksysteem.

 

CB3 palletboxen compilatieKunststof palletboxen in diverse kleuren

Voor grote hoeveelheden bieden kunststof palletboxen een uitkomst. Deze palletboxen worden ingezet in fabrieken en magazijnen. De palletboxen in blauw, rood, oranje, grijs, zwart, geel en groen zijn ook leverbaar op wielen.

 

Compilatie afvalcontainersGekleurde afvalcontainers

Misschien wel de bekendste vorm van kleurcoderingen bij zowel bedrijven en instellingen als thuis. De verrijdbare containers in het grijs, blauw, groen, geel, rood en bruin kunnen op aanvraag bedrukt worden. Veelvoorkomende bedrukkingen zijn CAT.3 MATERIAAL, PLASTIC en KARTON.

 

Vaatwaskorven (1)Vaatwaskorven met clips en bovenranden

Structureren op kleur kan ook in de horeca. Blauwe, grijze en zwarte vaatwaskorven kunnen voorzien worden van gekleurde bovenramen en kleurclips. De gekozen kleuren laten zien welk type glas in de vaatwaskorf zit. De gewenste glazen zijn dan snel gevonden.

Bedrukkingen en maatwerk

Een systeem met kleurcodering kan verder geoptimaliseerd worden met een productmodificatie op maat. Zoals gekleurde stapelbakken met een grijpopening waardoor de inhoud gemakkelijk toegankelijk is. Of gekleurde vuilcontainers, palletboxen en stapelbakken met een bedrukking. Om de leesbaarheid te vergroten drukken wij witte tekst op rode, groene, blauwe of zwarte ondergrond. Op oranje en gele bakken is een zwarte tekst beter leesbaar.

Meer informatie over gekleurde bakken en boxen?

palletboxen met bedrukkingAanvullende productinformatie over gekleurde producten is terug te vinden op www.transoplast.be. Liever direct contact? Bel +32 (0)11 235 450. Onze productspecialisten vertellen je graag meer over onze producten en de mogelijkheden met bedrukking en maatwerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s