Kanovaren – Zo houd je de bagage droog!

Kabbelend water omgeven door natuur. Het plonsen van de peddel op de stroming van het water. Ontspanning én inspanning – dát is kanovaren. Kano’s gaan te water in slootjes en beekjes, op meren, rivieren en de zee, en brengen je op uitzonderlijke plekken. Iedere kanotocht vraagt om voorbereiding. Of het nu gaat om een recreatief dagtochtje of om een meerdaagse rondreis. Want wat neem je mee en vooral hóe houd je het droog?

Waterdichte tonnen en waterkluizen producten van de maand augustus landingpage

Ervaren kanoërs kennen het antwoord. Zij vervoeren hun telefoon, geld en reservekleding in waterdichte containers en waterkluizen. Valt er een plens water de boot in, dan blijven alle waardevolle spullen droog. En gaat de waterkluis per ongeluk overboord – dan blijft hij drijven.

Welke waterkluis heb je nodig?

Waterkluis_waterdichte_ton (1)Wat je aan bagage meeneemt hangt af van de kanotocht die je gaat maken. De uitrusting voor een middagje kanovaren verschilt van die voor een meerdaagse rondreis. Maak daarom eerst een overzicht van alle spullen die essentieel zijn voor jouw kanotocht. De grootte van waterkluizen wordt aangeduid door inhoud in liters. Er zijn waterdichte tonnen van 3,5 liter tot 100 liter.

Compacte waterkluis voor dagtochtje met kano

Waterkluis_waterdichte_ton (10)Kanovaren in de Ardennen? Veel meer dan een telefoon, portemonnee, lunchpakket en reservekleding gaat niet mee op een dagtocht. Kleine waterkluizen van 3,5 tot 11 liter zijn hierbij een perfecte opbergplek voor watervolle spullen. De waterdichte tonnen kunnen eenvoudig met sleeplijn en een karabijnhaak aan de boeg of de achtersteven van de kano bevestigd worden. De ton ligt dan niet in de weg tijdens het kanovaren en is toch makkelijk bereikbaar.

 Waterkluis_waterdichte_ton_bevestiging

Middelgrote tonnen voor een wildwater weekend

Alles wat tijdens het kanovaren droog moet blijven, bewaar je in een waterdichte container. Biedt een compacte waterkluis hiervoor te weinig ruimte, dan is een middelgrote versie een betere optie. In waterkluizen van 25 tot 35 liter kunnen naast de persoonlijke zaken ook de EHBO-set en repartieartikelen opgeborgen worden. Dit is vooral praktisch bij langere tochten en wildwater.

Waterkluis voor meerdaagse kanovakantie

Waterkluis_waterdichte_ton (8)Met de kano op rondreis door Noorwegen, Zweden, Kroatië of Frankrijk. Dan gaat er ook een kampeeruitrusting mee aan boord. Denk aan een tent, slaapmatje, slaapzak, brander en pannenset, vishengel, kleding en voeding. Om deze hoeveelheid droog van A naar B te vervoeren zijn er waterkluizen van 65-75 liter. Het voordeel van deze waterkluizen is dat ze ’s avonds bij het kampvuur ook gebruikt kunnen worden als zitplek. Misschien een gekke gedachte. Maar na een dag op een kanoplankje biedt de deksel van de waterkluis een prettig alternatief.

Veel succes en vaarplezier!

Waterkluis_waterdichte_ton (7)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s