Praktijkcase distributiebakken: transport van waardevolle goederen

Medicijnen, auto-onderdelen of kleding – goederen die een bepaalde waarde vertegenwoordigen wil je met zorg vervoeren. Hoe gaat dit in de praktijk? We gingen op bezoek bij een medische groothandel. Sinds 2015 werken zij met onze blauwe distributiebakken. Inmiddels hebben zij zo’n 600 van deze stapel-nestbare bakken in gebruik.

Distributiebakken_header_blog

Distributiebak_op_rolcontainer600 blauwe distributiebakken

In het distributiecentrum is het een komen en gaan van blauwe distributiebakken. Zo’n 600 stuks zijn er hier in omloop. De stapel-nestbare bakken worden ingezet om 7 klinieken en 40 centra voor ouderenzorg te beleveren. Het assortiment bestaat uit zo’n 2000 producten; uiteenlopend van kantoorartikelen tot injectiespuiten en knieprotheses. Bestellingen die de kliniek in hun bestelsysteem ingeven, worden binnen 24 uur geleverd – soms zelfs binnen 12 uur. Na levering gaan de lege distributiebakken retour naar het distributiecentrum. De lege distributiebakken kunnen gemakkelijk in elkaar geschoven worden, waardoor er veel ruimte wordt bespaard.

Distributiebakken_in_distributiecentrumStapelbaar én nestbaar

De distributiebakken 600x400xH365 mm zijn een uitkomst voor de groothandel. De robuuste bakken zijn gemaakt voor meermalig gebruik, hebben een handzaam formaat en zijn optimaal stapelbaar met kartonnen dozen. De distributiebakken zijn bovendien hygiënisch te reinigen en bij retourtransport ruimtebesparend in elkaar te nesten. Al deze producteigenschappen dragen bij aan een efficiënte logistiek.

 

Distributiebakken_in_gebruikDe 5 meest gewaardeerde eigenschappen op een rij:

  • Distributiebakken zijn nestbaar. Lege bakken kunnen gemakkelijk in elkaar geschoven worden. Zo wordt tot 65% ruimte bespaard bij retourtransport en opslag van lege bakken.
  • Distributiebakken zijn deksel-stapelbaar. Eenmaal gevuld en met deksel afgesloten kunnen de distributiebakken efficiënt op elkaar gestapeld worden.
  • Distributiebakken zijn verzegelbaar. Met een security-seal worden beiden dekselhelften vastgezet in de rand van de bak.
  • Distributiebakken zijn duurzaam. De stapel-nestbare bakken zijn gemaakt van sterk en food-proof kunststof. Ze zijn gemaakt voor veelvuldig en intensief gebruik.
  • Distributiebakken zijn efficiënt. De bakken hebben een optimaal binnenvolume dankzij het doordachte design met getrapte wanden.

 

Optimale transportbak voor vele branches

De distributiebak wordt niet alleen gebruikt bij groothandelaren. Ook in de retailbranche wordt de dekselbak veelvuldig ingezet: boeken, tijdschriften en kleding gaan in deze bakken op verzegeld transport naar de winkels. De horeca en catering Distributiebakken_stapelinggebruiken de distributiebak in formaat 800x400xH340 mm om chafing dishes te vervoeren. Gevulde chafing dishes worden in distributiebakken vervoerd, zonder dat ze kunnen omvallen. Een stapeling van meerdere bakken met chafing-dishes in een auto of bestelbus is geen probleem. Voor gevaarlijke stoffen zijn er speciale distributiebakken met UN-certificering. Hierin worden lithium batterijen en accu’s veilig opgeslagen en vervoerd.

Direct naar de distributieboxen in >>> Transoplastshop.be:

distributieboxen_shop_collage

Verzegeld transport

Distributiebakken zijn verzegelbaar. Als je net als de medische groothandel werkt met een eigen wagenpark en eigen chauffeurs is deze optie wellicht niet nodig. Besteed je het vervoer van je waardevolle goederen uit? Dan is verzegeling een veilige oplossing. De distributiebak kan op twee punten in de deksel verzegeld worden met een security-seal. Verzegeling_distributiebakDeze pin, voor eenmalig gebruik, gaat door de twee dekselhelften heen en klemt zich vast in de bovenrand van de bak. Eenmaal vergrendeld is de distributiebak volledig afgesloten. De distributiebak kan dan alleen geopend worden wanneer de security-seal wordt verwijderd. Door de verzegeling is het bij ontvangst van de distributiebakken direct zichtbaar of de verzegeling in tact is of gebroken.

Meer informatie over distributiebakken?

Onze productspecialisten vertellen je er graag meer over. Neem contact met hen op via info@transoplast.be of per telefoon +32(0)11 235 450. De distributiebakken zijn eenvoudig en met een korte levertijd te bestellen op www.transoplastshop.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s